Čistilna akcija 2012

Očistili smo bregove Podlipščice

Družinski člani direktorja g. Matjaža Rusa in zaposleni kompostarne Rosa, smo v soboto 24.3.2012, v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2012, čistili bregove Podlipščice in sicer od mostu na cesti Stara Vrhnika - Ligojna proti obratu kompostarne.

Čeprav ob površnem opazovanju okolice nismo imeli občutka, da je površina, mimo katere se dnevno vozimo na delo onesnažena, se je po temeljitem "raziskovanju" obeh bregov nabralo kar nekaj vreč odpadkov.

Ti so bili večinoma iz plastike in sklepali smo, da jih je v preteklosti tja odložila narasla voda, saj je cesta ob Podlipščici v glavnem namenjena dostopu do kmetijskih Zemljišč in ni običajnega prometa.

Po končani akciji čiščenja nas je razveselil obisk predsednika države, gospoda Danila Türka, ki si je v spremstvu gospoda župana Vrhnike, ekipe občinske uprave in ekologov, ogledal kompostarno Rosa in poslušal našo razlago o postopkih obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

V pogovoru z gosti smo se prepričali, da so občino Vrhnika prepoznali kot eno najbolj naprednih in ekološko osveščenih občin pri ravnanju z odpadki, našemu podjetju pa zaželeli, da postane primer povezave gospodarskega interesa in ekologije, ki s svojim delom z odpadki in z inovativnimi pristopi odpira Sloveniji možnosti za bolj kvaliteten razvoj.